What is Stoma Surgery?

What is Stoma Surgery?


Η στομία ή παρά φύση έδρα (γνωστή στους περισσότερους ως “σακουλάκι”) αποτελεί ένα άνοιγμα που δημιουργείται στην κοιλιακή χώρα μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης.
Στόχο έχει, τα σωματικά απόβλητα να αλλάξουν την πορεία τους λόγω των δυσλειτουργικών τμημάτων του ουροποιητικού ή του πεπτικού συστήματος.
Μια στομία μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι στομίας είναι:
Κολοστομία
Ειλεοστομία
Ουρητηροστομία

Η επέμβαση στομίας είναι η διαδικασία για τη διατήρηση της ζωής


Η χειρουργική επέμβαση στομίας είναι μια σωτήρια διαδικασία που επιτρέπει στα σωματικά απόβλητα, να περάσουν από χειρουργικά δημιουργημένο στόμιο στην κοιλιακή χώρα,σε ένα προσθετικό που είναι γνωστό ως «σάκος» ή «σύστημα στομίας» στο εξωτερικό μέρος του σώματος.
Μία στομία μπορεί να είναι απαραίτητη λόγω των γενετικών ανωμαλιών, του καρκίνου, της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, νόσο του Crohn, εκκολπωματίτιδα, νόσο του Hirschsprung, της ακράτειας και πολλών άλλων ιατρικών καταστάσεων. Είναι επίσης απαραίτητες σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού στην κοιλιά ή τη λεκάνη που οφείλεται σε ατυχήματα.
Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και δεν μειώνει το προσδόκιμο ζωής, αλλά είναι η ΑΡΧΗ μιας “Νέας” ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.


Γνωρίζοντας τις ανάγκες των ατόμων με στομία διαθέτουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας στομίας.
Το εξειδικευμένο προσωπικό μας με βαθιά γνώση του αντικειμένου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο σύστημα στομίας ώστε να νιώθετε άνετα με αυτό.