Οδηγίες Χρήσης Σάκου Κολοστομίας

Προετοιμασία Τοποθέτησης Σάκου Κολοστομίας.

1. Βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα όλα όσα χρειάζονται, όπως ένα πατρόν, ένα κυρτό ψαλίδι, ένας σάκος απορριμμάτων, ένα στυλό, υγρές και ξηρές γάζες και ένας σάκος κολοστομίας.
2. Καθαρίστε το δέρμα και τη κολοστομία με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε τα για να στεγνώσουν. Η στρώση κόλλας κολλάει καλύτερα όταν το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Αφαιρέστε επιμελώς τα υπολείμματα σαπουνιού. Μη χρησιμοποιείτε λάδι ή αλοιφή.

Η κοπή του κολλητικού (αν εφαρμόζεται).

1. Κόψτε το σωστό σχήμα και μέγεθος από την παρεχόμενη κάρτα μέτρησης από χαρτόνι.
2. Σύρτε την κάρτα μέτρησης πάνω από τη κολοστομία και ελέγξτε αν το άνοιγμα ταιριάζει καλά και δεν βρίσκεται πολύ σφιχτά γύρω από τη κολοστομία. Δεν πρέπει να είναι πλέον ορατό εκτεθειμένο δέρμα.
3. Αν το άνοιγμα ταιριάζει καλά γύρω από τη κολοστομία, τοποθετήστε την κάρτα μέτρησης με την εκτυπωμένη πλευρά πάνω από το χαρτί κάλυψης του κολλητικού.
4. Αν ο σάκος έχει «επικάλυψη», πριν τοποθετήσετε τον σάκο μπορείτε ακόμη να ελέγξετε αν ταιριάζει το άνοιγμα της κολοστομίας.
5. Αν ο σάκος έχει «επικάλυψη», πριν τοποθετήσετε τον σάκο μπορείτε ακόμη να ελέγξετε αν ταιριάζει το άνοιγμα της κολοστομίας.

Εφαρμογή σάκου κολοστομίας.

1. Αφαιρέστε το χαρτί στήριξης από το κολλητικό, αγγίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο τη στρώση κόλλας.
2. Τοποθετήστε το κολλητικό πάνω σε λείο δέρμα και τρίψτε το κολλητικό γερά προς το δέρμα, κυρίως άμεσα γύρω από τη κολοστομία. Αν χρησιμοποιείται σάκο κολοστομίας με επικάλυψη, κατά την τοποθέτηση μπορείτε να βλέπετε καθαρά αν η στρώση κόλλας συνδέεται καλά γύρω από τη κολοστομία. Το κολλητικό χρειάζεται κάποιο χρόνο για να συγκολληθεί καλά στο δέρμα. Δεν είναι απαραίτητη η προθέρμανση.

Απομάκρυνση του σάκου κολοστομίας.

Συγκρατήστε το δέρμα και «ξεφλουδίστε» σε μια αργή κίνηση από πάνω προς τα κάτω το κολλητικό από το δέρμα. Μην πετάτε τον σάκο στην τουαλέτα! Αν παραμείνει ένα λεπτό στρώμα κόλλας πάνω στο δέρμα, μπορεί να μείνει εκεί με ασφάλεια και να καλυφθεί πάλι με το επόμενο κολλητικό.

 

Ζητήστε μας δωρεάν δείγματα